Kapat

Yazarlar

About the author Ayşegül Çinici Yazıcı

Ayşegül Çinici Yazıcı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Ana Sanat Dalı mezunu. Yüksek lisansını da aynı üniversitenin Sinema-TV Bölümü’nde tamamlayan Yazıcı, 2009 yılından beri Plato Sanat’ın direktörlüğünü yapıyor ve Plato Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Mimarlık, tasarım, tipografi, edebiyat özel ilgi alanları arasında. Aynı zamanda çağdaş sanat koleksiyoneri.

All posts by Ayşegül Çinici Yazıcı →


About the author Marcus Graf

Marcus Graf (Doç. Dr.), 1974, Almanya’da doğdu, ve 2001’den beri İstanbul’da yaşıyor. 2003 yılından beri Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde öğretim üyesi ve 2012’de doçentlik ünvanı kazandı. 9. ve 10. Contemporary İstanbul’un Program Direktörü olarak çalışmadan önce, Siemens Sanat (2003 – 2007), Aviva Art Program (2006 – 2007), ve 2005 – 2007 Under Construction – Tepe İnşaat Güncel Sanat Mekanı’nın daimi küratörü ve 10. Istanbul Bienali gecegezenler video projesi gibi çeşitli kurum ve etkinliklerde (örneğin Baksı Müzesi (ON), Elgiz Museum (Genç Koleksyonerler 2), Caleidoscope Europe Evora, Portugal (Not a Lens but a Prism), CDA Projects (Hans & Helga) ve İstanbul 2010 – Avrupa Kültür Başkent (Geçici rahatsızlık)) küratörlük yapmıştır. 5533 – İMÇ Güncel Sanat Mekanı‘nı kurucularından olan Graf, halen Plato Sanat’ın daimi küratörü (2010’dan beri) olarak görevine devam etmektedir, ve ayrıca şu anda Artfulliving.com.tr’in sanat danışmanı.

All posts by Marcus Graf →


About the author Melike Bayık

İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. 1991 yılında Antalya’da doğdu. Yirmiden fazla sergide küratör ve sanat tarihçisi Marcus Graf’ın küratör asistanlığını yaptı. “Pardon, Kaçıncı Kat?”, “Olmadı Kaçarız” ve “Melior Mundus / Ne İyi Dünya” sergilerinin eş küratörlüğünü yaptı. 2013 yılında Yeditepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sanat Yönetimi Yüksek Lisans Programına girdi. Hala Yeditepe Üniversitesi’nde tez öğrencisi olarak eğitimini sürdürmekte ve Marcus Graf’la asistan küratör olarak çalışmalarına devam etmektedir. Aynı zamanda 2015 Aralık ayı itibariyle artmaslak.com adlı sitenin sanat editörlüğünü de yapmaktadır.

All posts by Melike Bayık →


About the author
Ebru Eren

1972 yılında İstanbul’da bir yay burcu insanı olarak doğdu. Bu sebeple daldan dala kondu. Yıllarca TV sektöründe büyük bir sevgi ve hevesle çalıştı; programlar aldı, kanallar kurdu. Çok sevdiği sektöründen yine çok isteyerek ayrıldı ve Los Angeles’ta bir film şirketinde çalıştı. Bu onun sinema TV dünyasındaki son görevi oldu. İlk gençlik yıllarından beri hayranlık duyduğu sanata olan ilgisini artık saklayamadı ve yüksek lisansa başladı. Şu an Yeditepe Üniversitesi’nde Sanat Yönetimi masterı yapıyor, Plato Sanat bloğunda yazıyor, biraz resim yapıyor, biraz da satın alıyor, kalan zamanlarında seyahat ediyor. 40 yaşını geçen her bekar kadın gibi onun da kedileri var, Kadıköy’de yaşıyor.

All posts by Ebru Eren →


About the author
Işıl Aydemir

Işıl Aydemir, 1987 yılında İstanbul’da doğdu ve İstanbul’da yaşamaya devam etmektedir. 2010 yılında Işık Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdikten sonra, eğitim hayatına 2013 yılında başladığı, Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi programına devam etmektedir. Şu anda ‘Çağdaş Türk Sanatçılarının Global Sanat Piyasasındaki Konumu’ üzerine tez yazmaktadır. 2015 yılından itibaren Marcus Graf’’ın asistanlığını yapmaktadır.

All posts by Işıl Aydemir →


About the author Ozan Atalan

Ozan Atalan 2007 yılında Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sanat eğitimine başladı. 2013 yılındaki mezuniyetinin ardından Fulbright bursunu almaya hak kazanarak ABD’de Syracuse University’de görsel sanatlar alanında yuksek lisans çalışmalarına başladı. Bu süreçte, disiplinler arası bir alana taşıdığı sanat deneyimini, katıldığı ulusal ve uluslar arası sergilerle genişletirken aynı zamanda Syracuse University’de öğretim üyeliği yaptı. 2016 yılında yüksek lisansını tamamladıktan sonra İstanbul’a yerleşerek akademik çalışmalarını ve sanat pratiğini burada sürdürmektedir.

    All posts by Ozan Atalan →


    About the author Halil Yıldırır

    Halil Yıldırır, 1990 yılında Ankara’da doğdu. Şu an İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. 2010 yılında, aldığı İstatistik eğitimini yarıda keserek sanat eğitimi almaya karar verdi. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümüne ve aynı anda Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümüne başladı. 2013 yılında Erasmus Programıyla Çek Cumhuriyeti Jean Evangelista Purkyne Üniversitesi’nde İngilizce Fotoğraf Yüksek Lisans Bölümünde 1 yıl eğitim aldı. 2014 yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinde Sosyoloji eğitimine başladı. 2015 yılında Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sanat Yönetimi Yüksek Lisans Programına girdi ve şu an tez öğrencisi olarak eğitim hayatına devam etmektedir. Marcus Graf’ın, Contemporary Istanbul Kilis Okul Projesinde, Contemporary Istanbul Collecters’ Stories Bölümünde ve Ekavart Gallery 25/25 sergisinde proje asistanı olarak çalıştı. Genç sanatçı olarak da yurtiçi ve yurtdışı çeşitli karma sergilerde yer aldı. Şu anda Büyükdere35 Kültür Sanat Platformu’unda Koordinatör olarak çalışmaktadır.

      All posts by Halil Yıldırır →


      About the author Dilara Altuğ

      Dilara Altuğ, 1989 yılında İstanbul’da doğdu. Lisansı İstanbul Üniversitesi Eski Yunan Dili ve Edebiyatı, yüksek lisansı Yeditepe Üniversitesi Sanat Yönetimi Bölümü. 2017 Şubat ayından beri küratör ve sanat tarihçisi Doç. Dr. Marcus Graf’ın asistanlığını yapıyor. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor.

      All posts by Dilara Altuğ →


      About the author Zeynep Yazıcı

      1993 yılında doğdu ve İstanbul’da yaşıyor. 2016 yılında Yeditepe Üniversitesi Çeviribilim Bölümünden mezun oldu ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümünden yan dal programını tamamladı. Eğitimine Yeditepe Üniversitesi Sanat Yönetimi Bölümünde devam etmekte. Küratöryel çalışmalar, dilbilim, Avrupa sineması, toplumsal cinsiyet çalışmaları ve edebiyat, kişisel ilgi alanları arasındadır.

      All posts by Zeynep Yazıcı →


      About the author Didem Ermiş

      Didem Ermiş 1992 yılında Ankara’da doğdu. Lisede sanat eğitimi aldı. Sonrasında Yeditepe Üniversitesi Sanat Yönetimi bölümünden mezun oldu. Yazdığı sergiler ve sanatçılar üzerine metinlerini toparlayıp yayınlamaya başladı. Eğitim hayatına Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Yüksek Lisans programında devam etmektedir.

      All posts by Didem Ermiş →